AOB forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gornjačka klisura - Iskušenika Dušana 5.10.2013.

Ići dole

Gornjačka klisura - Iskušenika Dušana 5.10.2013. Empty Gornjačka klisura - Iskušenika Dušana 5.10.2013.

Počalji od Aca 7/10/2013, 02:20

Samo za Petra, da ima šta da čita u ponedeljak ujutru na poslu, ako je preživeo to jest:P Mesto putovanja – izvođenja akcije: Gornjačka klisura
Učesnici: Predrag Ćurdić, Dušan Lazarević, Aleksandar Pešić  
Ispenjani smerovi:  Iskušenika Dušana (VI+,120m)

Abstrakt: Iskušasmo Dušana pošteno...

Kraći opis akcije, ispenjane smeri, primedbe, dopune i sl:

Stigosmo do ispod smera, posle poštenog provlačenja kroz šikaru, sledeci put idemo siparom.

Smer počinje sa desne strane grebena levo od Grebena ladne vode.
Prvi cug je vodio Dule, kroz lep ali krušljiv izraziti žljeb. Zapravo prva dva cuga su poprilično krušljiva ali više o tome nesto kasnije. Od žljeba se traverzira nadesno sve do drveta koje je prvi štand. Dule je glavio pretezno frendove svih veličina, poneki čok i tricam.

Dugi cug ide direktno kroz žljeb i onda nalevo do prvog klina pa preko previsnog detalja (V) na oklinčanu ploču gde je glavni detalj u cugu (VI+). Na nesreću postoji klin i udesno od zljeba tako da je Peca koji je vodio taj smer krenuo direktno ka žljebu/kaminu gde se nalazi drugi štand i samim tim ušao u previsnu i krušljivu stenu gde je morao da ostavi frend da bi se vratio na sigurno. Frend je kasnije spašen odpenjavanjem sa drugog štanda.
Drugi štand moze da se napravi od dva manja frenda, 13-22mm i 17-27mm, manjeg čoka u pukotini ispod i udesno od frendova, i braon tricama u džepu u visini glave sa desne strane. Moje skromno mišljenje je da su ove četiri tačke dovoljne i da se mogu izbeći klinovi.

Treći cug je traverza koju sam ja vodio, ide od malog drveta udesno od žljeba, pa na travnatu poličicu gde je po sredini ostavljen jedan klin u visini glave. Traverza se stiti sa čokovima i malim frendovima ponegde. Uz žljeb pa do boltovanog štanda koji se deli sa Grebenom ladne vode. Dalje sam takodje vodio ja, uz lagani greben sve do velikog drveta odakle se peške silazi na sipar.

Napomena: Prvi štand ja mogu da opišem jedino kao streljanu, svaki kamen koji se odvali ide direktno na njega. Moguće je zakloniti se donekle iza drveta ili ispod stene, ali opet...
Aca
Aca

Broj poruka : 34
Lokacija : Majcica Zemljica
Datum upisa : 30.09.2012

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu