AOB forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Trka preživljavanja ili kako nas je Peđa mamio kulenom

Ići dole

Trka preživljavanja ili kako nas je Peđa mamio kulenom Empty Trka preživljavanja ili kako nas je Peđa mamio kulenom

Počalji od vaso 2/10/2012, 21:22

Vječito pitanje ‘ko će sa kim’ ni mi nismo lako rješili. Permutacije, kombinacije i odustajanja. Par dana pred trku šalje mi Damir poruku ‘Uspavana skočimečko, ekipa je prijavljena’. Pera nas je prijavio, krstio i osudio.

U petak, noć pred trku, stižemo na izletište Zmajevac, nadomak Krupnja. Razapeti šatori, mrak, hrkanje i krkanje. ‘Jedi koliko možeš, sutra ćeš biti gladan’ mislim se dok polovim somun i pravim raspored po kome ću slagati narezanu slaninu. Klopamo i na spavanje. Molimo Zagorca da ne hrče. Sonja nas tješi da ona ima taktiku i da ga samo treba umilim glasom zamoliti da se okrene na bok. Taktika je potpuno neupotrebljiva kaže, kada je mužić pijan. Neka joj bude, žena mu je, valjda zna a i trijezan je. Njih dvoje su krenuli sa nama da pobjegnu iz grada i da nas nerviraju kontigentom kulena, slanine i ostalih sušenih proizvoda životinje ne tako popularnih karakternih osobina.

Damir i ja u šatoru, Pera spava u kolima. Slušamo klince koji su tek došli kako planiraju da se napiju i ujutru da idu na stazu. Roditelji mora da su ponosni na vas mladi sportisti! Navijamo sat na 7h. Spavanje.

Budim se prije zvona. Damir viri iz vreće tek toliko da mogu da ga prepoznam. Smijemo se i ustajemo. Prećutno se zahvaljujemo Sonji. Zna znanje. Peđu nismo čuli.Jedemo, pijemo vodu i čekamo da nas prozovu na pretres. A pretres ko pretres. Izvade ti sve iz ranca, pregledaju svaki džep na jakni i pantalonama, izuju cipele. Čak su mi i astro foliju razmotali. Dobijamo po flašicu vode, kresivo i tri karte. Slikamo papirić sa zadatkom. Paljba!

A zadatak ‘Kud plovi ovaj brod a još svinjski?’. Kod Zagorcka u ‘Duffle Bag’? Gledamo onu kartu sa označenom tačkom gdje se nalazimo. Znamo da je ‘Svinjski brod’ neki toponim. Tražimo, tražimo i tražimo. Nema. Nađem sjeverno od polazne tačke izvor vode ‘Kapetanova voda’. To jedino ima veze sa brodom. Brod, kapetan, voda. Jel’ da? A svinje? Razmišljamo. Možda je to pojilište za stoku?! OK, idemo tamo. Srećemo nekoliko zabagovanih ekipa na prvoj livadi. Oni desno, mi lijevo pa uz brdo. Nalazimo usput brezovu koru, pola pakovanja vate, flašu od koka-kole. Izlazimo u jednom trenutku na makadam. Karta, jeste da je ona vojna iz ‘76. ali bolju nemamo, kaže da je izvor tu, pored puta. Skrenemo lijevo. Poslije kilometar i po shvatimo da smo je promašili i krenemo da se vraćamo. Nađemo izvor ali nema kontrolora. Kako nema? Nema. Krenemo nazad makadamom, kad staje bijela Lada Niva. Nemke. Spušta prozor i pita

- ‘Šta ćete vi ovdje?’ i počinje da se smije.
- ‘Pa jedino što smo našli da ima veze sa svinjskim brodom je kapetanova voda’, kaže Pera. Zbunio ga je na trenutak.
- ‘Imate toponim Svinjski brod! Daj mi kartu!’.

Dajem mu prvu kartu, onu sa koje smo krenuli.

- ‘Ne tu, drugu!’

A taj fazon?! Svinjski brod postoji i nalazi se južno od polazne tačke. Treba li reći da smo mi otišli neki 3 do 4 km sjeverno?! Ode Nemke, a mi ostadosmo kao da nas je neko polio kantom fekalija koje su te svinja sa broda spremale samo za nas.

Ostatak na http://www.vasostokic.com/blog/trka-prezivljavanja/
vaso
vaso

Broj poruka : 39
Godina : 38
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 21.03.2012

http://www.vasostokic.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu